Hírek

2016.07.01. SIKERES ÉVADOT ZÁRT AZ ESZTERGOMI VÁRSZÍNHÁZ

Klasszikusokkal szórakoztattak. Az Esztergomi Várszínház 27. évadának előadásait közel 9000-en tekintették meg, ez egyharmaddal több mint a tavalyi szezon nézőszáma - mondta Horányi László a szabadtéri teátrum igazgatója, aki sikeresnek ítélte a nyári rendezvénysorozatot.

Az Évfordulók Évadában társulatok és művészeti csoportok jubileumát köszönthették a várszínházban. Az önkormányzat és a szponzorok támogatásával az elmúlt évekhez viszonyítva több játéknapot tarthattak az évadban. 
A műfaji sokszínűség és igényes szórakoztatás mellett öt év szünet újra felállították a nagyszínpadot a Bazilika elé,  látványos előadásokkal ünnepelték augusztus 20-át az ExperiDance és a Ghymes együttes részvételével.
-  Nagyon örömteli, hogy az esztergomi közönség nyáron is kereste a fajsúlyosabb előadásokat. A soproni teátrum  Gogoltól A revizort hozta el és kétszer játszott el azt élénk érdeklődés mellett. Tóth-Máthé Miklós: A nagyrahivatott című történelmi drámáját is bemutattuk, a közönség zsúfolásig megtöltötte a nézőteret. Úgy tűnik, hogy a koncertek, szórakoztató, vidám darabok, nagyszabású táncszínházi produkciók mellett a gondolatébresztő, klasszikus színházi előadásokra is kíváncsiak nálunk- összegezte az igazgató az elmúlt szezont.
Hozzáfűzte: az önkormányzat a szűkös lehetőségeihez mérten idén újra a rendezvény mellé állt és támogatta azt. Jó együttműködés alakult ki a városvezetéssel és bízik abban, hogy az Esztergomi Várszínház egyre megerősödve a jövőben is méltó módon tudja képviselni a város kulturális életét és erősíteni turisztikai törekvéseit. 

JEGYVÁSÁRLÁS:

Online: JEGYx1.hu

Hagyományos jegyvásárlás:
Tourinform Esztergom Iroda
Esztergom, Széchenyi tér 21. tel.: 06 30 449 0044
a Cathedralis Tours Utazási Irodában
Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky utca 26. tel.: 06 33 520 260
illetve előadás előtt a helyszínen.
A rossz idő miatti helyszínváltozás a Facebookon.
Elérhetőségek:
Facebook: Esztergomi Várszínház
Email: varszinhazegom@gmail.com

Köszönet támogatóinknak!